kosgeb tso56

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB Siirt İl Müdürlüğü işbirliği ile “Yurtdışı Pazar Hibe ve Destek Programı” bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

Programa ilişkin açıklamada bulunan Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu, “Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) iş birliği ile Yurtdışı Pazar Hibe ve Destek Programı başlatılmış bulunuyor. Hibe ve Destek Programı yurt dışına açılmak isteyen üyelerimiz için önemli bir fırsat olup ihracat yapmak ve yurtdışı pazarını büyütmek isteyen firmalara 300 Bin TL’ye kadar destek verilecektir. Destek oranı, personel gideri hariç olmak üzere yüzde 70’i geri ödemesiz, yüzde 30’u geri ödemeli olarak uygulanacaktır. Programdan ilk kez yurt dışına açılacak KOBİ’lerimizin yanı sıra, yurt dışı pazar payını artırmak isteyen KOBİ’ler de faydalanabilecektir. Program kapsamında Personel, Yazılım ve Donanım, Tanıtım, Yurt Dışı Fuar ve Seyahat, Test Analiz ve Belgelendirme, Hizmet Alımı başlıklı 6 harcama kaleminde gidere destek verilecektir.” dedi.

Başkan Kuzu, “Bu kapsamda gerçekleşecek olan “Yurtdışı Pazar Hibe ve Destek Programı” konulu bilgilendirme toplantısı 02 Ekim 2019 Çarşamba günü saat 14:00’te odamız toplantı salonunda KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç ve uzmanlarının katılımıyla düzenlenecektir. Bu programdan faydalanmak ve ayrıntılı bilgi almak isteyen üyelerimizin düzenlenecek olan bilgilendirme toplantısına katılımlarını bekliyoruz.” dedi.