Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet ile Polonya, Finlandiya ve İsveç’i kapsayan seyahate katılan Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu seyahati değerlendirdi.
Başkan Güven Kuzu ziyarete ilişkin verdiği bilgide, Başbakan Erdoğan ile birlikte yurt dışına giden heyet içerisinde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra 150’ye yakın iş adamının bulunduğunu söyledi. Kuzu, "Finlandiya, Polonya ve İsveç’te düzenlenen resmi toplantılara katıldık, bu toplantılarda her türlü ekonomik alanda yapılan çalışmaların arttırılması kararlaştırıldı." dedi.
Ziyaretler ile ülkeler arasındaki siyasi ve ticari ilişkilerin geliştirilmesinin hedeflendiğini vurgulayan Başkan Kuzu "Kuzey Avrupa'nın bu önemli ülkeleriyle ikili ilişkilerinin tüm yönleriyle gözden geçirilmesi ve güçlendirilmesinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası güncel gelişmeler de ele alındı. Heyetler arasında çok verimli görüşmeler gerçekleştirildi. Özellikle enerji ve ticari alanda işbirliği içinde hareket edilmesi kararı alındı. Ülke vatandaşlarının daha rahat seyahat edebilmesi için karşılıklı vizelerin kaldırılabilmesi çalışmalarına başlandı." diye konuştu.
Bu ülkelerin aynı zamanda Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini de samimiyetle destekleyen ülkeler olduğunu anlatan Kuzu, "Üç ülkenin de başkentlerinde ekonomik ve ticari işbirliğinin geliştirilmesi bakımından önemli işlev gören iş forumlarına katıldık. Toplantılara 150’ye yakın Türk iş adamı katıldı. Şu anda 3 ülke ile olan ticaret hacmimizi 2015 yılında üç kat arttırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.