15a4ae33 6e44 4aa3 946e 442d6136cc49

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası ve Siirt KOSGEB İl Müdürlüğü işbirliğinde küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik yeni yayınlanan KOBİ-GEL çağrılarına ilişkin KOSGEB tarafından bilgilendirme toplantısı Siirt TSO Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Siirt TSO Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda; Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu’nun açılış konuşmasının ardından KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç'ın sunumuyla, "KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı" anlatıldı.

Siirt TSO Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu açılış konuşmasında; Pandemi dönemi dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar, ticaret rotalarının ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi ticarette yeni bir bakışa ihtiyaç duyulduğunun göstergesidir.

Bu yeni süreçte genelde Türkiye olarak özelde Siirt olarak hak ettiğimiz yeri almamız için KOSGEB'in bu tarz desteklerinden mümkün mertebe maksimum seviyede istifade etmek gerekiyor. Siirt TSO olarak üyelerimizin üretim kapasitelerinin arttırılması, istihdama olumlu katkı sunmalarını amaçlıyor, bunun gerçekleşmesi için güncel desteklerle ilgili bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini söyledi.

KOSGEB Siirt KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç ise KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında imalat sanayi sektöründe milli imkânlar ağırlıklı olarak dijitalleşme amacıyla yürütülen 2022–01 Proje Teklif Çağrısı kapsamında işletme başına 900.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 1.100.000 TL’ye kadar geri ödemeli (teminat veya KGF kefaleti karşılığı) olmak üzere toplam 2.000.000 TL’ye kadar destek verildiğini ve 2022–02 Proje Teklif Çağrısı kapsamında işletme başına 400.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 1.600.000 TL’ye kadar geri ödemeli (teminat veya KGF kefaleti karşılığı) olmak üzere toplam 2.000.000 TL’ye kadar destek verileceğini söyledi.

Erkılıç; amacın imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin modern teknolojiler ve iş modelleriyle çalışma kapasitelerinin geliştirilmesi, verimliliklerinin artırılması, ürün ve üretim süreçlerinin kalite standartlarına uygun hale getirilmesi ile imalat sanayi KOBİ’lerinin ulusal ve uluslararası rekabet güçlerinin arttırılmasıdır, ifadelerinde bulundu.

Bilgilendirme toplantısı KOSGEB Müdürü Ömer Erkılıç tarafından yapılan karşılıklı soru-cevap bölümü ile tamamlandı.

a799298e c6c3 45ca a6c7 c74f4fc6b946

13fb550a 7ff1 4e53 b74f 72169e195e7f