thumbnail 52283247 718c 4344 8e8b 989cb9d1a231

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, Atatürk’ün Siirt’e gelişinin 106. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Siirt’e teşriflerinin 106. yıl dönümünde bir mesaj yayınlayan Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, Atatürk’e çok şey borçlu olduğumuzu belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmanlı İmparatorluğunun durumunu görerek öncesinden bütün Anadolu’yu adım adım gezdiğini ve bu kapsamda 14 Eylül 1916’da Siirt’e geldiğini belirten Kuzu, “Atatürk’ün ilimize teşriflerinin 106. yıldönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyoruz.

Dünyada eşine az rastlanan büyük bir devlet adamı Atatürk’e ne kadar çok şey borçlu olduğumuzu her geçen gün daha iyi anlıyoruz. O Türkiye Cumhuriyetinin temellerini attığı gibi dünyada birçok ülkeye örnek olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, Siirtli hemşerilerimin ve üyelerimizin “14 Eylül Şeref Gününü” kutluyorum.