ODALAR VE BORSALAR UYGULAMALAR-SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER EĞİTİMİ

Nusaybin Ticaret Borsası ev sahipliğinde 02.03.2019 tarihinde Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi Bağımsız Denetçi Dr. Süleyman Ruhi Aydemir tarafından Odalar ve Borsalar Uygulamalar-Sorunlar ve Çözümler Eğitimi yapıldı.

Eğitime Siirt Ticaret ve Sanayi Odası personelleri, Batman Ticaret Borsası, Batman Ticaret ve Sanayi Odası, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Borsası, Kızıltepe Ticaret Borsası, Siverek Ticaret ve Sanayi Odası, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası, Van Ticaret ve Sanayi Odası katılım sağladılar.

Sekiz saat süren ve dört oturumda yapılan eğitimin, birinci oturumunda Sayım ve Mutabakat (Denkleştirme) Çalışmaları, ikinci oturumunda Muhasebe İş ve İşlemleri (Belgeler, Defterler ve İşlemler), üçüncü oturumunda Muamelata Yönelik İş ve İşlemler, dördüncü oturumunda Personel  ve Sicil İşlemleri konuları işlendi.

Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi Bağımsız Denetçi Dr. Süleyman Ruhi Aydemir, 5174 ve 5510 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kanunu ve bu kanun uyarınca çıkarılan yönetmelikleri açılayarak, yer yer örnekleyerek oda ve borsa personellerini bilgilendirdi. Eğitim  sonunda uygulamada problem yaşanılan muamelat sorunlarının da çözümleri açıklayan Aydemir, eğitimin oda ve borsaların işleyişleri açısından önemli olduğunu belirtti.