KURTALAN ÜYELERİMİZE DEVLET TEŞVİKLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, İş-Kur İl Müdürlüğü ve KOSGEB İl Müdürlüğü tarafından Kurtalan ilçesinde üyelerimize yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kurtalan Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda, SGK, İş-Kur ve KOSGEB'in işverenlere yönelik düzenlediği teşvik programları ile ilgili bilgi verildi.

Siirt TSO Meclis Başkan Vekili Abdulkadir Demirhan, Milli İstihdam Seferberliği’nde Siirt’te önemli çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde sürdürülen Milli İstihdam Seferberliği’nin ikinci bölümüne de Siirt iş dünyası olarak elimizden gelen katkıyı sağlayacağız. İŞKUR, KOSGEB ve SGK’dan gelen uzmanlarımız da bizlere bu kapsamdaki teşviklerle ilgili bilgiler vereceklerini ve  bu sunumların aynısını önümüzdeki günlerde tüm oda üyelerimize de yapacaklar” diye konuştu.

SGK İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, işverenlerin daha fazla işçi çalıştırması, işsizliğin önlenmesi ve yeni iş alanlarının kurulması için hükümetin birçok teşvik programının bulunduğunu söyledi. İşverenin her türlü sorununda yanlarında olduklarını belirten İlbaş, "İşverenlerimize 15 teşvik paketimiz var. İşverenlerimiz istedikleri paketten yararlanabilirler.

Biz işverenlere yönelik kayıt dışı işçi çalıştırmamaları, herhangi bir ceza yememiş olmaları ve yaptıkları işin iş güvenliği kurallarına uygun olması gibi kriterlerimiz var. Bunlara dikkat eden işverenlere her türlü desteği vermeye hazırız." dedi.

Toplantı, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası’nın ikramlarıyla son buldu.