TEHLİKELİ MADDE DENETİMİ HK.

Sayın Üyemiz,

TOBB’dan gelen yazıda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün yazısına atfen; 24.04.2019 tarih 30754 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik hükümlerinin hatırlatılması talep edilmektedir.

Ayrıca anılan yönetmeliğin Geçici 1. Maddesine göre, trafik siciline tescilli ‘’Taşıt Durum Tespit Belgesi’’ almış, ancak ADR/Taşıt Uygunluk belgesi bulunmayan 2014 ve öncesi model yılına sahip araçların, 21.12.2019 tarihine kadar ilgili Bakanlıkça yetkilendirilen Türk Standartları Enstitüsünden (TSE) ADR/Taşıt Uygunluk Belgesinin alınması gerektiği belirtilmektedir.

Söz konusu yönetmelikten kaynaklanan idari yaptırımlara muhatap olunmaması amacıyla tehlikeli madde taşımacılığı faaliyetinde bulunan üyelerimizin bilgilerini rica ederiz.

Saygılarımızla.