KOBİ'LERE YÖNELİK DEVLET DESTEKLİ TİCARİ ALACAK SİGORTASI

Sayın Üyemiz,

TOBB’ den alınan yazıda; “KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası”, Bakanlar Kurulu’nun 04/06/2018 tarihli ve 2018/11892 sayılı “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Ticari Alacak Sigortası Sunulmasını İçeren Devlet Destekli Sistemin İşleyişine Dair Kararı” ile oluşturulan Devlet destekli bir sistem olduğu belirtilmektedir.

Kuruluşundan itibaren en az iki yıl geçmişi olan, vergi ve SGK borcu olmayan ve risk değerlendirme kriterlerini sağlayan Mikro ve Küçük ölçekli firmaların, ticari alacak sigortasından faydalanabilmekte olduğu ve söz konusu sigorta, KOBİ'lerimizin yapmış olduğu herhangi bir teminata bağlanmamış vadeli satışlardan doğan borcun ödenmeme riskini teminat altına almayı amaçlamakta olduğu belirtilmektedir.

Bu kapsamda Halk Sigorta A.Ş.’nin, 19.04.2018 tarihinde KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi ile ilgili Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi olarak T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirildiği belirtilmektedir.

TOBB Başkanımız Sn.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ısrarla takibi sonucunda hayata geçen ticari alacak sigortası ile KOBİ’lerimizin, öngörülmeyen tahsilat problemlerine karşı korunması yoluyla finansal yapılarının güçlendirilmesi ve böylece asıl faaliyet alanlarına odaklanmalarının sağlanması amaçlandığı belirtilmektedir.

Söz konusu ticari alacak sigortası sistemi ile ilgili olarak detaylı bilgiye internetteki http://alacaksigortasi.org  adresinden ulaşılabileceği belirtilmektedir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Saygılarımızla.