İlimizdeki işsiz gençler ve kadınların istihdam edilebilirliğini ve işgücü piyasasına katılımını artırmak amacıyla Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından finanse edilen mesleki eğitim kursları açılmıştır.

Söz konusu mesleki kurslar kapsamında toplam 40 kursiyerimiz Beton Demirciliği ve Kaynakçılık eğitimi alacaktır.

Bu mesleki eğitimler, temel hedefi Siirt ve civarında faaliyet gösteren küçük, orta veya büyük ölçekli endüstriyel sektörlerin kaynaklı imalat bölümlerinde ve inşaat sektöründe çalışabilecek nitelikli kaynakçı, betonarme demircisi ihtiyacını karşılamak, meslek sahibi olmayan 16-40 yaşları arasındaki ilköğretim, ortaöğretim veya üniversite mezunu veya tarım kesiminden şehre göç eden vasıfsız gençlere, kaynakçılık ve betonarme demircisi mesleki eğitimleri konularında beceri kazandırmak ve meslek sahibi olan bu gençlerin en az %40’ının istihdamını sağlamak veya   iş bulmalarına katkıda bulunmaktır. İlimizdeki genç işsizlik oranının yaklaşık %30 civarında olması düşünüldüğünde, meslek sahibi olan bu gençlerin iş bulmalarının kolaylaşacağı ve ilimizdeki işsizlik oranının azalmasına az da olsa katkı sağlanacağı hedeflenmiştir. Ayrıca bu eğitimler sayesinde ilimizde odamıza kayıtlı işletmelerin kalifiye kaynakçı ve betonarme demircisi eleman ihtiyacının bir bölümü karşılanacaktır.

Bu proje kapsamında, 40 gence kaynakçılık ve betonarme demircisi meslek eğitimleri verilerek meslek sahibi olmaları sağlanacaktır. İstihdam garantili meslek edindirme kurslarına müracaat etmek isteyen gençlerde aranılacak vasıflar şunlardır:

1) 16–40 yaş aralığında olmak,

2) İlköğretim veya ortaöğretim (lise) mezunu olmak,

3) İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,

4) Siirt ilinde ikamet ediyor olmak,

5) Kaynakçılık ve Betonarme Demircisi mesleğini icra edebilecek fiziksel özre sahip olmamak,

6) Kaynakçılık ve Betonarme Demircisi mesleğini isteyerek öğrenme arzusunda olmak.

Proje kapsamında, başarılı olan kursiyerlere MEB onaylı sertifika verilecektir. Kurs ve staj süresince kursiyerlerimiz meslek hastalığı ve kaza sigortası kapsamında sigortalı olacaklardır. Her kursiyere, kursa devam ettiği her gün için 15 TL günlük harcırah verilecektir.

Gençlere Yönelik Kaynakçılık ve Betonarme demircisi Meslek Edindirme Kurslarına müracaat etmek isteyen genç adaylardan istenecek belgeler şunlardır:

1- Başvuru formu ()

2- İkametgâh belgesi: Siirt ilinde ikamet ettiğini gösterir belge, muhtarlıktan onaylı olmalıdır.

3- İŞKUR kayıt belgesi: Siirt İŞKUR Müdürlüğünden alınmış kayıt belgesi.

4- Diploma fotokopisi

5- Nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi (TC kimlik numarasını mutlaka içermelidir)

6- Vesikalık fotoğraf (2 adet)

Kaydın Yapılacağı ve Gerekli Belgelerin Teslim Edileceği Yer:

Kayıt işlemleri, Ticaret ve Sanayi Odası Proje Ofisinde yapılacak ve belgeler bu adreste teslim alınacaktır.

Mülakat tarihi ve kazanan listesi adresinden duyurulacaktır. Duyuru tebligat niteliğindedir.

Daha fazla bilgi için:

Proje Birim Koordinatörlüğü